top of page

Hendrik Van Immerseel

Hendrik
TV PLUS

Hendrik

In Turnhout fokt Hendrik leghennen op en bereidt hen zo voor op hun job als legkip. De kuikens komen bij Hendrik aan wanneer ze een dag oud zijn en vertrekken weer als ze leghennen zijn. Het rendement van die leghennen moet zo hoog mogelijk zijn, want daarin zit de winst van de boer. 
En daarom verzorgt Hendrik zijn kippen alsof het zijn eigen kinderen zouden zijn. Een kip die in haar jeugd te veel heeft meegemaakt, legt geen eieren, maar eet wel voer. En zo’n kip brengt dus niets op, integendeel. Het is de uitdaging van Hendrik om kippen op te fokken die 500 eieren leggen. 

Om dit te realiseren investeerde Hendrik in 2010 in een moderne stal, met de nodige aandacht voor het milieu. Maar een tijdje later kreeg Hendrik te horen dat zijn nieuwe stal te dicht bij natuurgebied ligt. En dat hij geen nieuwe vergunning krijgt wanneer zijn huidige in 2029 vervalt. 

Toch laat Hendrik de moed niet zakken. Hij boert voort, zoals hij al jaren heeft gedaan. En stiekem hoopt hij dat er tegen 2029 toch nieuwe inzichten groeien, waardoor hij zijn bedrijf eventueel kan overgeven aan een volgende generatie opfokkers.

bottom of page